Doorzoek de website


Contact

SK/KKsilent-dragon

E-mail: bradleyveldman@gmail.com

Blauwe Band Examen

16-03-2016 17:45

 

 

Na een week vertraging kon Dennis op 2 maart 2016 zijn examen voor blauwe band in het Shoalin Kempo afleggen tegenover Sensei Nelis en Sensei Theo.

Na de gebruikelijke warmloop rondes kon iedereen plaats nemen op de banken naast nieuwsgierige familieleden en vrienden van Dennis, die waren toegestroomd om hem te steunen.

Het examen begon met het doorlopen van de basistechnieken gevolgd door het doorlopen van de Z-lopen, kruisloop, PG-loop en de saifa's.

Vervolgens moest Dennis aanvallen met zowel stok als mes zien te verdedigen, de aanvallende partij schroomde hier niet om met volle overgave de aanval in te zetten om alles uit Dennis in verdedigend opzicht te halen, dat ging prima (dat kan ik je verzekeren)

Dit achter de rug te hebben moest Dennis zich staande weten te houden in 3x1 minuut sparren met telkens een nieuwe (frisse) tegenstander. Het tempo was lekker en vroeg daarom ook veel van het uithoudingsvermogen van Dennis.

Na de 3x1 minuut sparren mocht hij "bijkomen" tijdens de Ademhalingsoefeningen (Ki)
Vervolgens werd hem vriendelijk gevraagd zijn bovenstuk uit te trekken om daarna trappen en slagen met de tijgerklauw en de bamboe stok in ontvangst te mogen nemen.
Dennis heeft tijdens dit ‘’geweld’’ goed laten zien dat hij zowel mentaal als fysiek hier tegen opgewassen is.

Na zich goed verweerd te hebben mocht hij zijn kleding gereed maken en gingen de Sensei's in beraad.

Na 10 minuten werd iedereen gevraagd om zijn plaats in de Dojo in te nemen zodat Sensei Nelis en Sensei Theo Dennis het nieuws konden mededelen dat hij was geslaagd voor zijn blauwe band.

Gefeliciteerd Dennis, kempo no miji, op naar bruin!

 

Verslag door: Bas van Wijngaarden

*Voor foto's van het examen, zie de fotogalerij