Doorzoek de website


Contact

SK/KKsilent-dragon

E-mail: bradleyveldman@gmail.com

Artikel NFK

29-11-2015 21:26

‘Komt er een zot met een kapmes op je af en wegrennen lukt niet meer(!)’...

 Het lijkt meer op een nachtmerrie of een misplaatst carnavalsliedje maar het was dit keer toch echt harde werkelijkheid.
 
 Den Haag, Lu Gia Jen, 22 november 2015: presentatie Shaolin Kempo Jutsu door Nelis Veldman 5e Dan. Voor het voltallige Nationaal Technisch College voor de  
 gelegenheid aangevuld met de hoogst gegradueerde Jiu Jutsu functionaris binnen de NFK gaf Nelis Veldman een schitterende performance met  hoogtepunten  uit het Kempo Jutsu.
 

De Kempo 'roots' zijn duidelijk waarneembaar zeker binnen de kata's die ten beste werden gegeven. Het uitgebreide arsenaal verdedigingen tegen gewapende en ongewapende aanvallen daarentegen zouden zomaar uit het Jiu Jutsu afkomstig kunnen zijn. De verdedigingen waren hard en meedogenloos en er vielen soms rake klappen maar partner Theo Philips gaf gelukkig blijk van voldoende incasseringsvermogen en we vermoeden dat hij met verdediger Nelis al heel wat meer uurtjes aan de nodige klappen en stoten heeft blootgestaan. 'Wee de aanvaller... hoed u voor de verdediger' is hier dan ook volstrekt op zijn plaats. Theo overleefde het treffen in ieder geval, met gulle lach, op bewonderenswaardige wijze.

In zeer hoog tempo werd de een na de andere aanval gelanceerd en gepareerd. Veel effectieve verdedigingstechnieken op ernstige aanvallen en een uitstekende conditie waren de ingrediënten dit keer. Voor de officials een boeiend schouwspel geconcentreerd op het grensgebied tussen Kempo en Jutsu.

Nelis Veldman die al 25 jaar geleden zijn 4e Dan binnen het Kempo behaalde en zich sindsdien ook met veel verve met andere systemen bezig houdt is sportschoolhouder van de 'Silent Dragons' te Woerden. Bij zijn toetreding tot de NFK werd hij op basis van zijn uitgebreide sport CV door het NTC ingeschaald op 5e Dan. Vandaag liet hij de aanwezigen, waaronder leerlingen en familie, op schitterende wijze zien waarover het allemaal gaat: 'meesters worden niet geboren; trainen, trainen en trainen al tientallen jaren lang, zo worden meesters gemaakt.'

 Het was de gelegenheid bij uitstek om na dit optreden zijn langdurige inzet te belonen met de gepaste certificering. Alle complimenten Nelis voor de presentatie  maar vooral met een prachtige loopbaan!
 
Officials: W. van de Leur, E. Abrahams, H. Bijl, S. van Nieuwenhuizen.